Sunday, February 19, 2012
Soe salat peekoni, muna ja praetud kartulitega
Kuna vahepeal olid nii mõnusad päikesepaistelised ja soojad talveilmad, tulid meelde kohe mõnusad grillpeod, mis meil eelmisel aastal said peetud. Tekkis kohe isu millegi kerge ja suvise järgi. Ja kuna külalised olid kohe tulemas, siis otsustasin ühe kerge salati kasuks.
Seda salatit saab igat moodi teha. Ütle ainult, mille järgi isu on ja lisa see sinna juurde ;). Siin siis meie pere retsept, mis mõeldud 4-6 inimesele (oleneb kui näljased külalised on). Serveerisin kõik koostisained eraldi kausikestes, et igaüks saaks ise endale meelepärase salati valmistada. Muidugi võib ka kõik kohe kokku segada.
2 pakki toorsuitsu peekonit (sobib ka tavaline peekon, kuid sellisel juhul ei jää nii pehme)
4-6 kartulit
3 muna (saab ka ilma)
pool salati sibulat (saab ka ilma)
2 peotäit pruune või valgeid sampinjone
1-2 punti lehtsalatit
2 pakki kirsstomateid
1 pikk kurk
sidrunipipart
soola
Kaste:
2 dl oliiviõli
1-1,5 laimi mahl
1 dl dijoni teralist sinepit
2 tl balsamico kastet (saab ka ilma)
soola
Valmistamine:
Pane muna 10 minutiks keema ja pane ahi 200C peale sooja. Samal ajal koori kartulid ning haki sampinjonid. Aseta kartulid pannile, raputa peale sidrunipipart ja natuke soola ning prae krõbedaks.
Hea oleks kui saaksid seened ka vähese soolaga teisele pannile praadima panna. Kuid kui ei viitsi, siis võid kartulitega kokku panna.
Kui kartulid, muna ja seened pannil valmimas, haki valmis ülejäänud salatiks vajalik. Rebi lehtsalat, haki tomatid, kurk ja sibul. Valmista kaste (sega kõik maitse järgi kokku).
Pane peekoniviilud ahjupannile ja lükka 10-20 minutiks ahju (võta välja kui on parajalt krõbedad).
No nüüd peaks küll munad juba valmis olema. Lase nad külma veega üle ja koori. Haki meelepärasteks tükkideks.
Võta peekon ahjust. Aseta kõige alla salat, tomatid, kurk, sibulad. Pane peale kaste. Siis lisa muna kartulid, seened ja peekon. Head isu!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment