Sunday, February 19, 2012
Lihtsad kaneelirullid ootamatutele külalistele
See on üks lollikindel retsept, millega saavad isegi lapsed hakkama.
Kaval on üks pärmi-lehttaigen igaks juhuks külmikus hoida Sellest saab kiiresti ja vaevata alati igasuguseid hõrgutisi valmistada kui isu tuleb.
500 g pärmi-lehttaigen
50 g või
tunde järgi kaneeli
tunde järgi suhkurt
1 muna
Sulata taigen. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli taigen natuke lahti. Mina kasutasin igaks juhuks alla küpsetuspaberit, siis saab kindel olla, et taigen laua külge kinni ei jää. Pintselda taigen pealt sulavõiga. Raputa peale suhkur (enamus taignast võiks olla kaetud kas siis paksema või õhema kihiga (oleneb kui maiasmokk oled)). Sama tee ka kaneeliga, kuid ole ettevaatlik (kui raputad liiga palju (kõik on kaetud) tulevad rullid liiga mõrud). Rulli tainas pikemast osast rulli ja lõika 2-3 cm tükkideks. Aseta saadud rullid muffinivormi või ahjuplaadile. Kui asetad ahjuplaadile, siis oleks soovitav kasutada küpsetuspaberit ja rulli äär tuleks korralikult kinni pressida, et laiali ei valguks. Muffiinivormi kasutades ei pea selle pärast muretsema. Rullid jäävad mõnusad ja pontsakad. Pintselda rullid munaga ja pane 10 minutika ahju. Kui rullid on pealt pruunikad, võta ahjust välja ja serveeri soojalt koos tassi teega ;). Head isu!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment